Clomiphene

Clomiphene

Αρκετά ζευγάρια δεν δέχονται αβίαστα αυτή την ψυχολογική επιβάρυνση για μια μέθοδο που δεν μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στη λύση του προβλήματός τους. Το παραπάνω ενημερωτικό κείμενο περιέχει γνώμες και πληροφορίες για θέματα σχετικά με την υγεία της γυναίκας. Δεν υπαγορεύει κάποιον αποκλειστικό τρόπο για την αντιμετώπιση ενός θέματος υγείας και δεν αποκλείει άλλους αποδεκτούς τρόπους θεραπείας.

clomiphene

Εσείς και ο αναπαραγωγικός σας ενδοκρινολόγος θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη και να εξισορροπήσετε τους σχετικούς κινδύνους και τα οφέλη που συνεπάγονται πριν από την έναρξη οποιουδήποτε προγράμματος φαρμακευτικής θεραπείας. Τα πιο διαδεδομένα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν τη χρήση φαρμάκων γονιμότητας όπως οι γοναδοτροπίνες και το κιτρικό κλομιφαίνιο . Τα βασικά βήματα σε αυτά τα γενικευμένα πρωτόκολλα εξηγούνται παρακάτω. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, clomiphene τιμή γενικές ενώσεις φαρμάκων αναφέρονται συχνά και από τις εμπορικές τους ονομασίες. Πριν περιγράψουμε τα πρωτόκολλα φαρμακευτικής θεραπείας, ο παρακάτω πίνακας προσφέρει μια σύντομη περίληψη των ονομασιών και των τύπων των φαρμάκων γονιμότητας που χρησιμοποιούνται συχνότερα για την ελεγχόμενη υπερδιέγερση των ωοθηκών. Οι πιθανότητες αυτές ισχύουν για τις γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με κιτρική κλομιφαίνη μέχρι τρεις κύκλους.

Η προλακτίνη είναι μια ορμόνη που παράγεται από την υπόφυση, η οποία είναι φυσιολογικά αυξημένη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού για την προώθηση της γαλουχίας. Μερικές φορές είναι αυξημένη σε μη έγκυες και μη θηλάζουσες γυναίκες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ακανόνιστους κύκλους εμμηνορρυσίας ή ανεπαρκή ωχρινική φάση. Η bromocriptine είναι ένα φάρμακο που έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τα επίπεδα της προλακτίνης στη ροή του αίματος. Η bromocriptine συνταγογραφείται σε περιπτώσεις αυξημένης προλακτίνης και έχει ως αποτέλεσμα 85-90% ποσοστά επιτυχίας ωορρηξίας (όπου δεν υπάρχουν άλλοι παράγοντες στειρότητας). Ένα άλλο φάρμακο με παρόμοια δράση είναι το Pergolide, που πωλείται ως Permax.

Μεταφράσεις Clomiphene

Εάν μετά από 3 κύκλους θεραπείας με ΚΚ δεν έχουμε επιτυχές αποτέλεσμα πιθανόν να χρειαστεί να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις (αίματος, υστεροσαλπιγγογραφία και εξέταση σπέρματος εάν δεν έγιναν προηγουμένως). Μερικές φορές όταν το μέγεθός τους φτάσει τα χιλιοστά μπορεί να χορηγηθεί ένεση Pregnyl εφάπαξ προς επαγωγή της ωοθυλακιορρηξίας (ιδίως εάν ακολουθεί σπερματέγχυση). Μην ανησυχείς υπάρχουν πολλές κοπέλες που δεν έχουν κανένα από τα συμπτώματα…μακάρι να είσαι τυχερή και να είσαι μία από αυτές…Πάνω απ’όλα συνιστώ ψυχραιμία…!!!! Είσαι κι εσύ σαν εμένα που πάντα πρίν πάρω κάποιο χάπι διαβάζω τις παρενέργειες κι αυτό είναι μέγα λάθος…Τώρα το γιατί ειλικρινά δεν ξέρω να στο απαντήσω…

To βάρος σώματος της γυναίκας και ο γενικός τρόπος ζωής θα πρέπει να βελτιωθούν. Πολύ αδύνατες όπως και υπέρβαρες γυναίκες έχουν προβλήματα τόσο με την ωορρηξία τους όσο και με την ενδεχόμενη εγκυμοσύνη. Το ifertility.gr είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό που έχει ως κύριο στόχο να παρουσιάζει επίκαιρα ιατρικά θέματα επικεντρωμένα στον τομέα της υπογονιμότητας και της υποβοηθούμενης ανθρώπινης αναπαραγωγής. Όσον αφορά τη φαρμακευτική θεραπεία για τη βελτίωση των παραμέτρων του σπέρματος η επικρατούσα άποψη αυτή τη στιγμή στη διεθνή βιβλιογραφία είναι ότι δεν έχουν παρατηρηθεί βελτιώσεις στατιστικώς σημαντικές στην ποιότητα του σπέρματος μετά φαρμακευτική θεραπεία. Θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος γονιμότητας του ζεύγους πριν την έναρξη πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας.

clomiphene

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι 3-5 ωάρια υψηλής ποιότητας είναι ιδανικά για την ανάπτυξη ενός υγιούς μωρού. Εφόσον η πρόκληση γίνεται με ταμπλέτες κλομιφαίνης αυτές λαμβάνονται από τη 2η έως και την 6η ημέρα του κύκλου σε δόση https://eumeds.gr/ που έχει συμφωνηθεί με το ζευγάρι. Eγώ παίρνω τρία χάπια σερπαφαρ των 50 την ημέρα, από την 3η έως την 7η μέρα του κύκλου. Προφανώς ο στόχος είναι ο οργανισμός μου να κάνει παραπάνω από ένα ωάρια, μπας και πετύχουμε εγκυμοσύνη.

Γονιμότητα

Η πιθανότητα πολλαπλών κυήσεων κατά τη διάρκεια αυτής της θεραπείας είναι περίπου 10% για τα δίδυμα και 1% για τα τρίδυμα. Η κλομιφαίνη χρησιμοποιείται συχνά ως πρώτη θεραπεία για την τόνωση της παραγωγής ωορρηξίας. Λόγω του χαμηλότερου κόστους, του χαμηλότερου ποσοστού πολλαπλής εγκυμοσύνης και της ευκολίας χρήσης της, η κλομιφαίνη συχνά υποδεικνύεται πριν από τη χρήση των γοναδοτροπινών.

  • Εχουν σκάσει και τα τρία ωάριά μου…Τώρα μένει να δούμε αν έχουν γονιμοποιηθεί και αν θα εμφυτευτούν…
  • Η ωοθυλακιορρηξία συνήθως γίνεται την 12η με 15η ημέρα του κύκλου.
  • Clomiphene πήρα 2 φορες για να κάνω σπερματέγχυση από την 2η έως την 6η ημέρα.
  • Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι 3-5 ωάρια υψηλής ποιότητας είναι ιδανικά για την ανάπτυξη ενός υγιούς μωρού.
  • Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, γενικές ενώσεις φαρμάκων αναφέρονται συχνά και από τις εμπορικές τους ονομασίες.

Για τις περισσότερες γυναίκες αυτό που πρέπει να γίνεται όταν τα επίπεδα κυμαίνονται μεταξύ mIU/ml είναι να αρχίζει η θεραπεία με τις καθιερω­μένες δόσεις και ανάλογα της ανταπόκρισης να καθορίζεται ή περαιτέρω πορεία. Άλλες βοηθητικές δια­γνωστικές προσπάθειες για πρόβλεψη είναι η μέτρηση του όγκου της ωοθήκης, η πρόκληση με clomiphene citrate, ή η μέτρηση των επιπέδων της Inhibin η οποία επίσης όταν είναι κάτω των 45 pg/ml είναι αρνητική. Υπάρχουν δυνητικά σοβαρές παρενέργειες – το πιο σημαντικό εκτός από την πολλαπλή κύηση είναι το σύνδρομο υπερδιέγερσης των ωοθηκών. Αν και σπάνια, η κατάσταση αυτή αναγκάζει τις ωοθήκες να είναι οδυνηρά ευαίσθητες στην πίεση λόγω διόγκωσης και μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές που απαιτούν νοσηλεία και ξεκούραση στο κρεβάτι. Μπορεί να εμφανιστούν πιο σοβαρές επιπλοκές και πρέπει να συζητηθούν με τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία με γοναδοτροπίνη. Οι διαδικασίες GIFT και IVF χρησιμοποιούν τακτικά θεραπεία με γοναδοτροπίνη για να διεγείρουν τις ωοθήκες για να παράγουν πολλαπλά ωάρια.

Λειτουργία Ιατρείου Από 4 Μαΐου Μέχρι Νεότερων Οδηγιών

Δεν έκατσε βέβαια αλλά δεν πειράζει χθες έκανα την 3η και μπήκα στην αναμονή. Εάν δεν υπάρχει επιτυχής ωοθυλακκιορρηξία τον 1ο μήνα μπορεί να αυξηθεί η δόση της ΚΚ. Σχεδόν όλες οι κυήσεις επιτυγχάνονται τους 6 πρώτους κύκλους της θεραπείας. Δεν υπάρχει σημαντικό κέρδος ώστε να συνεχίζουμε την θεραπεία μετά από 6 ωορρηκτικούς κύκλους εάν δεν έχει υπάρξει κύηση. Η ΚΚ συνήθως ξεκινά την 3η, 4η ή και 5η ημέρα μετά την έναρξη της περιόδου.

Ποτέ δεν μοιραζόμαστε το email σας ή τα προσωπικά σας δεδομένα με κανέναν. Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής. Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Η προγραμματισμένη επαφή αποτελεί στοιχειώδη υποβοήθηση της αναπαραγωγικής λειτουργίας.

Φυσικός Κύκλος Ή Φάρμακα

Μπορεί όμως ανάλογα με την περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε από ένα μέχρι τέσσερα χάπια την ημέρα. Η πρώτη ημέρα αιμορραγίας θεωρείται η πρώτη ημέρα της περιόδου. Εάν η γυναίκα δεν έχει σταθερή περίοδο μπορεί να της δοθεί αγωγή με προγεστερόνη (π.χ. Duphaston) για να προκληθεί περίοδος.

Αυτά τα ωάρια ανακτώνται μέσω μιας μικρής βελόνας που τοποθετείται μέσω της κορυφής του κόλπου όταν η γυναίκα βρίσκεται κάτω από αναισθησία με συνειδητή καταστολή. Η θεραπεία με γοναδοτροπίνη απαιτεί μια σειρά ενέσεων και πιο εντατική παρακολούθηση από την κλομιφαίνη και είναι πολύ πιο ακριβή. Οι περισσότεροι γιατροί θεωρούν ότι πριν αρχίσει η θεραπεία με γοναδοτροπίνη, όλοι οι άλλοι παράγοντες στειρότητας θα πρέπει να διερευνηθούν με μια πλήρη μελέτη υπογονιμότητας – συχνά συμπεριλαμβανομένης της λαπαροσκόπησης. Πολλαπλές κυήσεις μπορούν να εμφανιστούν σε περίπου 20-40% των κύκλων που προκαλούνται από γοναδοτροπίνη.

Με το αποτέλεσμα των εξετάσεων δίνεται τηλεφωνική οδηγία να ξεκινήσετε την αγωγή. Ενημερωθείτε για τις πιο πρόσφατες ειδήσεις και καινοτόμες τεχνικές γονιμότητας από ολόκληρο τον κόσμο. Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία https://www.google.com/url?q=https://eumeds.gr υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα. Παντα ημουν αγχωτικη (μα παντα ομως), φανταστειτε τωρα πως εχω γινει… Και μαλιστα για κατι για το οποιο παλια ημουν αγχωτικη μην μου συμβει οταν δεν επρεπε (παρα τις προφυλαξεις που εννοειται οτι παντα επαιρνα)! Ειναι η ειρωνία της φύσης για την οποια ειπα πριν οτι δεν πρεπει να παρεμβαινουμε..

Ο γιατρός σας είπε 2 χάπια την ίδια ώρα για 4 μέρες; Εμένα μου είπε μισό για 5 μέρες χωρίς να αναφέρει ώρα… Ευχαριστώ για τις απαντήσεις Jenny, Σήμερα λέω να πάρω ένα τηλέφωνο το γιατρό να ρωτήσω διαφορα.. Αν μπορώ να παρω 1 χαπι την ημερα (αντι 2 που μου ειπε), αν εχω αγορασει το σωστο χάπι..και οτι αλλο μου ερθει…. Το παρεπόμενο μειονέκτημα είναι ότι τα ποσοστά επιτυχίας δεν υπερβαίνουν τα φυσιολογικά ποσοστά σύλληψης, δηλαδή περίπου 20% ανά κύκλο σε νεαρά, γόνιμα ζευγάρια.

Εάν έχει πραγματοποιηθεί ωορρηξία με επιτυχία, δεν υπάρχει κανένα όφελος από την αύξηση της δόσης της κλομιφαίνης, ακόμη και αν δεν επιτευχθεί εγκυμοσύνη. Σχεδόν όλες οι εγκυμοσύνες συμβαίνουν μέσα στους πρώτους έξι κύκλους πρόκλησης ωορρηξίας μετά από τη χρήση κλομιφαίνης, εφόσον δεν συντρέχουν και άλλοι παράγοντες υπογονιμότητας, και υπάρχει μικρό όφελος της συνέχισης της θεραπείας μετά από έξι ανεπιτυχείς κύκλους ωορρηξίας. Εάν η θεραπεία με κλομιφαίνη δεν είναι επιτυχής ή αν προετοιμάζεστε να υποβληθείτε σε κύκλο θεραπείας με υποβοηθούμενη αναπαραγωγική https://www.google.com/url?q=https://eumeds.gr μέθοδο (π.χ. IVF ή GIFT), ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει γοναδοτροπίνες που περιέχουν ορμόνη διέγερσης ωοθυλακίων και ωχρινοτρόπο ορμόνη ή μόνο FSH. Οι ονομασίες αυτών των φαρμάκων περιλαμβάνουν τα Pergonal, Humegon και Repronex ή ανασυνδυασμένη τεχνολογία που παράγει γοναδοτροπίνες όπως τις Follistim και Gonal F. Σε αντίθεση με τη θεραπεία με κλομιφαίνη, οι γοναδοτροπίνες δρουν απευθείας στις ωοθήκες και συχνά συνταγογραφούνται για να διεγείρουν την ανάπτυξη πολλαπλών αυγών κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll Up